Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
villanybojler hibák vízkőtelenítés

Villanybojler hibák, melyekre jó, ha előre felkészül

Villanybojler hibák, vízkő képződés

Az ördögöt nem kell a falra festeni, ez evidens, ám vannak olyan, viszonylag gyakran jelentkező villanybojler hibák, melyeket jó, ha fejben regisztrál, hogyha esetleg a valóságban is találkozna velük, akkor kész terv álljon a rendelkezésére, benne a megoldás kulcsával. A bojler kifogástalan működés esetén a fűtőbetét segítségével adott, az ön által előre beállított hőfokra melegíti fel a hideg vizes csövön keresztül érkező vizet.

Néha előfordul, hogy a készülék látványosan lassan melegíti fel a rendelkezésére bocsájtott vizet, sőt olykor zúgás is tapasztalható. Ez a jelenség gyakran borzolja a bojler tulajdonosok kedélyét, ám felesleges tőle túlzottan tartania. A probléma hatékony orvoslásához szakértőre lesz szüksége.

A hiba általában az átkos vízkőnek köszönhető, ami eltömíti a bojler fűtőszálát, csöveit, ezáltal a víz lassabban folyik át rajtuk, valamint a melegítés is több energiát vesz igénybe.

Mivel Magyarország kemény vizéről híres, így ez a probléma sűrűn előforduló társa lehet a bojler gazdáknak. Gyakorisága miatt, azonban nem szabad fél vállról vennie a jelentkező bajt, mert ha nem tesz lépéseket a karbantartás érdekében a bojler teljesen tönkre is mehet.

A villanybojler hibák javítása során rendszeresen jelentkező gond, hogy az érintett készülék tulajdonosa úgy érzi, képes egyedül orvosolni a problémát. A fenti példánál maradva elvégzi házilag a berendezés vízkőtelenítését.

Aztán, ha a kiváltó hiba továbbra sem szűnik meg, akkor tétlenül áll a helyzet előtt. Ezért ajánlatos minden esetben szerelőhöz fordulnia, hiszen adott esetben alkatrész cserére is sor kerülhet.

Előző példánkra utalva, a vízkő komoly károkat képes okozni a bojlert alkotó elemekben, így adott esetben az egyes részek komplett cseréje is indokolt, amit házilag nem tud elvégezni.

hajdu villanybojler vizkotelenitese hazilagA villanybojler hibák forrása legtöbbször a vízkő, ezért ezt a szegmensét emeltük ki a bojlerrel kapcsolatos karbantartásnak. A lassuló vízmelegítés nem csak gyakorlati probléma, tehát nem csupán amiatt kellemetlen, mert a várakozással rengeteg időt veszíthet.

A következő sokk akkor éri majd, ha megpillantja az energia számláját, amely jócskán megszenvedheti az amúgy szakszerűen orvosolható problémát.

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdu villanybojler hibák javítása Budapest