Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdú villanybojler hőkorlátozó

Villanybojler nem melegít?

Miért nem melegít a villanybojler?

A villanybojler működését a hőfokszabályzó feletti kontroll lámpa jelzi (a legtöbb esetben, de típustól függően lehetnek eltérések). Ha azt tapasztaljuk, hogy a fény nem világít érdemes utánajárnunk annak, hogy miért nem melegít a bojler, s ha a lenti pár tanácsot követően sem változik a helyzet mindenképp forduljunk szakemberhez!

Az első, és legfontosabb lépés, amit a legtöbben túl triviálisnak éreznek ahhoz, hogy megtegyenek: ellenőrizzük, hogy véletlenül a családból valaki nem csavarta-e le a hőfokszabályzót. Ez könnyedén előfordulhat, és ha csak ennyiről van szó, akkor pillanatok alatt orvosolhatjuk a problémát. Ha a gombot rendben találtuk, akkor első utunk az elektromos hálózatunk biztosíték táblájához vezessen. Itt ellenőrizzük le, hogy nincs-e leverve, kiolvadva valamelyik biztosíték. Amennyiben itt is mindent optimálisnak ítéltünk tovább kell keresnünk az okokat.

villanybojler nem melegitRengeteg oka lehet annak, hogyha a villanybojler nem kapcsol be, nem melegít. Leggyakrabban a fűtőszál különböző meghibásodásai okozzák a galibát. Jó példa erre, amikor a vízkő teljesen elfedi, szinte szigeteli a fűtőszálat. Ebből komoly problémák is kialakulhatnak.

Ugyanis ilyenkor a fűtőszál szinte csak az őt körülvevő vízkövet hevíti, de azt akár 100 C-ra is, aminek hatására kiold a villanybojler biztonsági hőkorlátozója, egyszóval a bojler leáll, és nem fűti tovább a vizet. A hőkorlátozó reteszelés után ugyan újraindítható, de érdemes szem előtt tartanunk, hogy okkal kapcsolt le a szerkezet, így elsődleges feladatunk, hogy megszüntessük a túlmelegedés okát.

Amennyiben nem tudunk a probléma végére érni érdemes szakember segítségét kérni, hiszen adott esetben akár fűtőszál vagy fűtőszál tömítés cserére is sor kerülhet, melyet mi házilag nem tudunk kivitelezni. Sok esetben egy egyszerű vízkő eltávolítás, bojlertisztítás megoldja a túlmelegedési problémát, és a bojler újra üzemel. Bónuszként, hogyha a vízkő volt a ludas kellemes meglepetés érhet minket a következő havi energiaszámla láttán, hiszen a vízkővel terhelt bojler lényegesen többet fogyaszt, mint a kitisztított társa.

Hívjon minket bizalommal, ha nem melegit a villanybojler
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojler hőkorlátozó cseréje Budapesten