06-20-398-7569

Hajdú bojler meghibásodás esetén hívjon a hét bármely napján reggel nyolc és este nyolc között! Szolgáltatási terület: BUDAPEST

Villanybojler rendszeres karbantartása

A Hajdu villanybojler karbantartása

A villanybojler alapvetően elektronikus eszköz, háztartási berendezés, s mint minden ilyen, rendszeres karbantartásra szorul - ha ezt nem kapja meg, csakhamar felmondja a szolgálatot, s sokkal többet költhetünk rá, mint amennyibe egy kis odafigyelés került volna.

A leggyakrabban előforduló hiba a vízkövesedés. A víz felmelegítése adott körülmények között ugyanannyi energiát vesz igénybe – lehetnek persze befolyásoló tényezők, de egy bojler esetén ritkán kell a tengerszint feletti magasságot vagy a jégolvasztást a számlába kalkulálni.

Bojler vízkőtelenítése

Ha viszont a bojlert ellepi a vízkő, az energiaigény és a számla megugrik. A vízkő ugyanis belepi a fűtőszálat, így az először azt kénytelen felmelegíteni, s a vizet már ez melegíti – látható, hogy ez komoly energiapazarlást
jelent.

Éppen ezért szükséges a rendszeres vízkőtelenítés, és ezért olcsóbb. Nem csak az új fűtőszál vagy akár bojler lehet borsos árú, a folyamatos energiapazarlás is rengeteget vesz ki a zsebünkből. Persze a víz melegen tartásánál ugyanez a helyzet, hiszen a bojlernek elsősorban az a rendeltetése, hogy a felmelegített vizet készen tárolja tartályában, míg szükségünk van rá.

Hajdú villanybojler vízkőtelenítés

A vízkövesedés itt is komoly problémát jelenthet, de a szigetelésre is oda kell figyelni. Ha a szigetelés megsérül, az hőveszteséget jelent, tehát megint csak folyamatosan nagyobb energiafelhasználást ugyanannyi víz melegen tartásáért.

Márpedig a szigetelés, mint minden más alkatrész, elöregedhet. Persze érdemes már a bojler kiválasztásánál odafigyelni arra, hogy milyen típust választunk, mert az egyes villanybojlerek más-más szigetelést használhatnak, és akár többszörös eltérést is tapasztalhatunk bizonyos típusok között a melegen tartáshoz felhasznált energia mennyiségében.

A karbantartás olyan a bojlernek, mint az embernek a rutin orvosi vizsgálat – jobb a bajt korán észlelni, mint akkor észrevenni, ha már késő, és a baj már megtörtént.

Nyári Tibor Hajdu villanybojler szerelő 06 20 398 7569 

Hajdu villanybojler, Villanybojler vízkőtelenítés, Vízkőtelenítés