Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
a villanybojlerekről általában

Villanybojlerekről általában

Milyen villanybojlerek vannak

Amennyiben a szakértők véleményét vesszük figyelembe, ha a villanybojler kiválasztása a téma, akkor érdemes a magyar gyártmányú bojlereket szem előtt tartani, hiszen ezek a készülékek, hogyha karbantartásuk megfelelő, akkor bizony kiemelkedően hosszú élettartammal bírnak, cseréjük, javíttatásuk egyszerű, hiszen az alkatrészek könnyedén, és gyorsan beszerezhetőek. Arról nem is beszélve, hogy mindezen kiegészítők, alkatrészek jó áron érhetőek el.

Villanybojlerek kiválasztása

Az import gyártmányokat tartják a legolcsóbbaknak a villanybojlerek között, de ugye ez nem is véletlen. Az élettartam ugyanis itt nagymértékben lerövidül, míg ha esetleg meghibásodik a készülék, akkor egyszerűen felesleges javíttatásban gondolkodni. A nagy, híres külföldi márkák is nagyon strapabíróak, ám felépítésbeli egyediségüknek köszönhetően többnyire a szervizelésüket a márkaképviselő végezheti, amelynek a költségei nyilván magasabbak, ráadásul az alkatrészek beszerzése sem olyan egyszerű, olcsó, és gyors folyamat.

A villanybojlerek többségében függőleges, azaz álló helyzetűek. Léteznek vízszintes készülékek is, de ezek alkalmazása csak kivételes esetekben javallott, például, ha a hely szűke nem kínál más megoldást. A fizika törvényeinek engedelmeskedve a függőleges bojlerek esetében a hideg víz alul megy bele a készülékbe, majd a fajsúlybeli különbségeknek hála a tartály felső részén helyezkedik el a meleg víz, amely fogyasztáskor a hosszú meleg vízcsövön keresztül távozik a rendszerből. Ennek az optimális kialakításnak hála a két vízréteg sokkal nehezebben keveredik össze.

A fekvő rendszerek esetében nem beszélhetünk ennyire ideális helyzetről, hiszen a hideg víz sokkal gyorsabban elhűti a meleg vizet, azaz ebből arra következtethetünk, hogy ezen készülékeknek magasabb a készenléti költségük, és gyengébb a hőtárolási képességük. A két típus teljesítményében több, mint 30%-os különbség mutatkozik, ami már nem a csekély kategória. Így, ha nincs más választási lehetőség, mondjuk a hely szűke miatt, és kénytelenek vagyunk fekvő bojlerben gondolkodni, akkor legalább egy mérettel nagyobbat válasszunk, mint mondjuk amekkorát állóból szereznénk be.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojlerek szerelése BudapestenAz oldalon sütiket használunk. Elfogadom.