Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
vízmelegítő bojlerek kiválasztása bekötése

Vízmelegítő dilemmák

Vízmelegítő kiválasztása

Átfolyós, vagy zárt rendszerű? 50 vagy 200 literes? Hazai, vagy külföldi?

Természetes, hogy amikor azon gondolkodunk, hogy miként oldjuk meg háztartásunk meleg víz igényét, akkor számos kérdés merül fel bennünk. Egy ilyen döntés nem csak pár hónapra szól, igazi évtizedes beruházás, így fontos megrágni minden aspektusát a témának, mielőtt választanánk.

Az egyéni, egyedi igényeket mindig figyelembe kell vennünk, így abban ne higgyünk, hogy létezik mindenki számára tökéletes, univerzális választás.

Mivel minden háztartásba más-más feltételek közé kerül be a vízmelegítő, a paraméterei sem lehetnek azonosak. Nézzük tehát a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

 A kis 10 literes konyhai vízmelegítők, azaz az átfolyó rendszerrel rendelkező készülékek leginkább helyi meleg víz előállítására optimalizáltak. A többségük nyitott rendszerben üzemel. Ez a konstrukció leginkább a kisebb, szó szerint helyi meleg víz problémák megoldására hivatott, mivel kb. 5-10 litert képes rendelkezésre bocsájtani.

Hajdu FTA 10 konyhai vízmelegitő BudapestAkkor tökéletes választás az átfolyó rendszerű vízmelegítő, hogyha csak kis mennyiségű meleg vízre van szükségünk. Ám abban a pillanatban, hogy a meleg víz igényünk átlépi a 10 literes limitet már a zárt rendszerű vízmelegítők között érdemes kutakodnunk. Ezek a készülékek ugyanis 50 és 200 liter közötti tartályméretekben kaphatóak.

A kapacitás tehát ebben az esetben is egyénileg megszabható, ám egy ilyen apparátus segítségével komplett háztartás: családi ház, lakás meleg víz igénye fedezhető probléma nélkül. A víz igény nagyságát könnyen megállapíthatjuk, egy kis számolással.

Egy ember naponta átlagosan 40-50 liter meleg vizet használ el. Azért is lényeges a megfelelő kapacitás kiválasztása, mert a túlzottan nagy tartály feleslegesen sok energiát fogyaszt, ami megnyomja a családi költségvetést…

Import vagy hazai vízmelegítő

A külföldi bojlerek minősége kiváló, számtalan kifogástalan márka érhető el, ám mi mégis inkább a hazai termékekre szavazunk. Egyrészt minőségük azonosan magas, mint a külföldi bojlereknek. Az alkatrészek beszerzése pedig határon belül gyors, egyszerű, probléma mentes.

Másrészt kis átalakítással a hazai típusok variálhatók egymással, s hiba esetén könnyedén orvosolhatók a problémák, míg külföldi típus esetén rengeteg fölös energia, idő megy el csak az alkatrész beszerzésre.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú vízmelegítő bojlerek felszerelése  Budapesten