Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu bojler alkatrészek

Alkatrész csere

Gyakori alkatrészcserék a bojlerben

Ha a bojlerünk nem vagy nagyon lassan melegíti fel a vizet, vagy erősen zúg működés közben, lehetséges, hogy valamelyik alkatrész meghibásodott, és a cseréjére van szükség. Szükség lehet például a fűtőszál vagy az anódrúd cseréjére. Utóbbi a zománc- vagy más bevonattal ellátott bojlerek egyik alkatrésze. Mivel a bevonat szigeteli az acélt, nem lép fel rozsdásodás, amely tönkretehetné a tartály anyagát, és az akár ki is lyukadhatna. Azonban, ahol

nincs ilyen bevonat, valami mással kell gondoskodni a korrózió megelőzéséről. Erre szolgál az aktív anód. Ugyanis használat közben a bojlerbe szerelt magnéziumötvözet rúd korrodál, nem pedig maga a tartály, így nem kell tartani annak meghibásodásától. Az anódrúdnak a közhiedelemmel ellentétben a vízkövesedésben nincs szerepe: nem fokozza, de nem is akadályozza meg azt.

Hajdu villanybojler andMikor kell kicserélni az anód rudat?

Ha az anód rúd mérete már nagyon lecsökkent, a cseréjére van szükség. Akár magunk is megpróbálkozhatunk ezzel, ha van némi műszaki érzékünk; ellenkező esetben azonban semmiképp se tegyük, inkább hívjunk ki egy víz-gáz-szerelőt. Először is áramtalanítsuk a bojlert, majd zárjuk el a csapot, és engedjük le a vizet.

Szereljük le az elektromos alkatrészeket a bojler aljáról, és vegyük le a készülék vízterét lezáró fedelet. Ha kevésbé értünk hozzá, akár készítsünk egy fotót az állapotokról, hogy később az összeszerelés ne jelentsen problémát. Ha azt tapasztaljuk, hogy a bojler belseje erősen vízköves, ezt mindenképp távolítsuk el; kaparjuk ki a berendezésből a szennyeződést.

Vizsgáljuk meg, mennyire rozsdás az alkatrész

Vizsgáljuk meg a takarófedélen lévő fűtőszálat és anód rudat: ha azt tapasztaljuk, hogy az utóbbi nagyon elhasználódott és rozsdás, a cseréjére lesz szükségünk. Ha ez megtörtént, szereljünk vissza mindent, illetve gondoskodjunk a fedél tömítéséről is. Ha a fentieket nem merjük egyedül végrehajtani, mert egyáltalán nem értünk hozzá, inkább bízzuk szerelőre a dolgot, különben akár tönkre is tehetjük a bojlert.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat