Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Bojler tisztítás, villanybojler vízkőtelenítés
Nyári Tibor bojler tisztítás, vízkőtelenítés anód cserével

Bojler tisztítás

Bojler tisztítás a hatékony működésért

bojler tisztítás BudapestA villanybojlerek napi szintű karbantartást nem igényelnek, azonban a villanybojler tisztítás olyan munkafolyamat, melyet legalább 24 havonta el kell végezni annak érdekében, hogy a bojlerünk tökéletesen és megfelelő hatékonysággal működjön.

A bojler védelmében ellenőrizzük a bojler korrózió elleni védelmét ellátó magnézium anód ellenőrzését, cseréjét.

Az elektromos bojlerek többségében a fűtőszál a vízben van, így a vízkő folyamatosan rakódik rá.

A rendszeres tisztítás tehát fontos, mert ha ezt sokáig halogatjuk, a következő problémák, és hibák előfordulása lényegesen megnő:

 Megnövekszik az áramfogyasztás
 A fűtés hangosabbá válik
 Csepegés, víz szivárgás
 Lassabban fűt fel a rendszer
 Hőkioldó jelzése

bojler tisztítás vizkőtelenítes BudapestA vízkő bizony szinte észrevétlenül teljesen képes tönkretenni egy bojlert, amelynek cseréje rengeteg pénzbe kerülhet. A bojler tisztítás éppen ezért fontos, hiszen Ön sem akar 3 évente új bojlert venni.

A berendezés fűtőszálait nagyon gyorsan bevonja a vízkő, ami sok esetben akár 2-3cm vastag is lehet. Ez már több, mint a felére csökkenti az adott bojler hatékonyságát.

A vastag vízkő réteg nagyon megnehezíti a víz felmelegítését, ezért a bojler tisztítás minél előbbi megkezdése rendkívül fontos.

A vízkő nem kikerülhető hazánkban, kivéve, ha bojlere lágyított vízzel üzemel.

bojler tisztítás ár
Rendszeres karbantartás

A rendszeres karbantartás, illetve állapot felmérés, ezért elhagyhatatlan. Ha szakértő segítségével folyamatosan figyelteti bojlerét, akkor váratlan meglepetések nem érhetik.

Ráadásul a kezdődő vízkövesedés lényegesen egyszerűbben, gyorsabban felszámolható, mint a több centi vastagságú kőréteg. Ne feledje, hogy minél több vízkő rakódik a fűtőszál felületére, annál lassabban, és egyre nagyobb költséggel fogja felmelegíteni a bojlerben lévő vizet a beállított hőfokra.

Ha még időben cselekszik, ha a prevenció mellett dönt, és tudatosan odafigyel készülékére, akkor rengeteget tehet bojlere egészsége megőrzésének érdekében.

Válassza profi vízkőtelenítő csomagunkat, amit Budapest területén a legkedvezőbb ár-érték arányában veheti igénybe.

Bojler tisztítása házilag

A bojler tisztítás nem jelent mást, mint a bojler időszakos vízkőtelenítését. Ehhez általánosságban nincs szükség szakemberre, hiszen a boljer tisztítása nem kifejezetten nehéz feladat, így ha barkácsoló kedvünkben vagyunk, házilag is megoldhatjuk azt, néhány egyszerű lépésben.

Az első és legfontosabb lépés a készülék áramtalanítása, amiről soha nem szabad megfeledkeznünk! Vigyázat, az áram alatt lévő készülés tisztítása baleset- és életveszélyes! Ezt követően zárjuk el a hidegvizes csapot. Mielőtt továbbhaladnánk, ellenőrizzük, hogy a tartályba vezető csapot valóban elzártuk.

Ehhez nyissuk meg a keverő csaptelep meleg oldalát. Ha a csapból nem folyik víz, jöhet a következő lépés, ami a tartály leeresztése. Hagyjuk megnyitva a melegvízcsapot és nyissuk meg a biztonsági szelepet, így a tartályban lévő víz távozik.

Figyelem, a tartályban így is marad 5-10 liternyi víz, amit csak akkor folyik ki, amikor eltávolítjuk majd a zárófedelet.

Bojler takarítás menete

nincs melegviz villanybojlerA bojler tisztítás következő lépése a bojler alaplap azaz a tisztító fedél eltávolítása. Ellenőrizzük fázisceruzával, hogy tényleg áramtalanítva van-e a készülék, majd távolítsuk el a vezetékeket. Érdemes lehet a csatlakozásokhoz vázlatot készíteni, így a visszaszerelés könnyebb lesz.

Végül távolítsuk el a hőkorlátozót is, de ügyeljünk az érzékelőkre, nehogy megsérüljenek. Így hozzáférünk a zárófedélhez, de mielőtt eltávolítanánk, gondoskodjunk egy lavorról, amibe a bojlerben maradt vizet felfogjuk – ez ugyanis a zárófedél eltávolításával távozik a bojlerből.

Távolítsuk el a bojlerből a salakanyagot, mossuk át annak belsejét, és már kész is a bojler tisztítása. Összeszereléskor ügyeljünk arra, hogy a zárófedél tökéletesen zárjon, a legminimálisabb mértékben sem szabad eresztenie!

Keressen minket bátran ha bármi kérdése van a bojler karbantartással kapcsolatban.

Családi bojler szerelő vállalkozásunk évente több mint 700 Hajdu villanybojler tisztításával, vízkőtelenítésével segít csökkenteni a Budapesti lakások villanyszámláját.

 Már az 1mm-es vízkő 10%-kal növelheti az energiafelhasználást, így számoljon csak utána, mennyi pénzébe kerülhet ez Önnek havonta, ha ráadásul vastagabb rétegről van szó.

Hatékony és eredményes vízkő eltávolítás komplett fűtőszál és anód cserével.

villanybojler vizkotelenitese felujitasa BudapestAz eredményes és hatékony villanybojler karbantartás érdekében mi minden bojler vízkőtelenítés alkalmával kicseréljük a Hajdu elektromos vízmelegítő fűtőszálját és a tartály védelmét ellátó magnézium védő anódot.

Tehát a víztérben lévő legfontosabb alkatrészek cseréjével fel is újítjuk bojlerét, hogy biztosan hibamentesen tudja nap, mint nap termelni a melegvizet önnek.

Hajdu bojler karbantartás akkor eredményes ha vízkőtelenítés után energiát takarítunk meg és kevesebb villanyszámlánk lesz.

Nézzen szét weboldalunkon, győződjön meg róla, hogy mi mindent tudunk bojler tisztításról, hívja szakértőnket azonnal: Nyári Tibor +36 20 398 7569

Bojler tisztítás, felújítás árak

A vízkőtelenítés ára: 25.000 Ft, az alábbi bojlerek esetÉben:

Hajdu 80 literes bojler
  • Vízkőtelenítés + új fűtőszál + új anód + új tőmítések
  • Régi típusú ZE Hajdu villanybojler esetén: Z 50 E, Z 80 E, Z 120 E, 
  • Új típusú ZEK Hajdu villanybojler esetén: Z 30 EK , Z 80 EK , Z 120 EK, 
  • Hajdu ECO Aquastic villanybojler esetén: Aq 80 , Aq100 , Aq 120 
  • Kiszállási díj + 4000.-Ft

A vízkőtelenítés ára: 27.000 Ft, az alábbi bojlerek esetében:

Hajdu 120 literes bojler
  • Vízkőtelenítés + új fűtőszál + új anód + új tőmítések
  • Régi típusú ZE Hajdu villanybojler esetén: Z 150 E, Z 200 E
  • Új típusú ZEK Hajdu villanybojler esetén: Z 150 EK, Z 200 EK
  • Hajdu ECO Aquastic villanybojler esetén: Aq 150 , Aq 200 
  • Kiszállási díj + 4000.-Ft

Hajdu bojler tisztítása megrendelhető 06 20 398 7569

Nyari Tibor bojler javitas Budapest

Hajdu villanybojlerek tisztítása

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!