Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Bojler tisztítás, villanybojler vízkőtelenítés

Bojler tisztítás

  • Blog - tippek

Tudta hogy bojlerét két évente tisztítani vízkőteleniteni kell? Illetve nemcsak tisztítani hanem anód cserére is szükség van? Ha jó kezekben akarja tudni Hajdu bojlerét bízza ránk a tisztítását

Nyári Tibor bojler szerelő
Hajdu bojler tisztítása: 06-20-398-7569

                                                                

Bojler tisztítás a hatékony működésért

A villanybojlerek napi szintű karbantartást nem igényelnek, azonban a villanybojler tisztítás olyan munkafolyamat, melyet legalább 24 havonta el kell végezni annak érdekében, hogy a bojlerünk tökéletesen és megfelelő hatékonysággal működjön.

Bojler tisztítása házilag

A bojler tisztítás nem jelent mást, mint a bojler időszakos vízkőtelenítését. Ehhez általánosságban nincs szükség szakemberre, hiszen a boljer tisztítása nem kifejezetten nehéz feladat, így ha barkácsoló kedvünkben vagyunk, házilag is megoldhatjuk azt, néhány egyszerű lépésben.

Az első és legfontosabb lépés a készülék áramtalanítása, amiről soha nem szabad megfeledkeznünk! Vigyázat, az áram alatt lévő készülés tisztítása baleset- és életveszélyes! Ezt követően zárjuk el a hidegvizes csapot. Mielőtt továbbhaladnánk, ellenőrizzük, hogy a tartályba vezető csapot valóban elzártuk. Ehhez nyissuk meg a keverő csaptelep meleg oldalát. Ha a csapból nem folyik víz, jöhet a következő lépés, ami a tartály leeresztése. Hagyjuk megnyitva a melegvízcsapot és nyissuk meg a biztonsági szelepet, így a tartályban lévő víz távozik.

Figyelem, a tartályban így is marad 5-10 liternyi víz, amit csak akkor folyik ki, amikor eltávolítjuk majd a zárófedelet.

A munka neheze

A bojler tisztítás következő lépése a bojler alaplap azaz a tisztító fedél eltávolítása. Ellenőrizzük fázisceruzával, hogy tényleg áramtalanítva van-e a készülék, majd távolítsuk el a vezetékeket. Érdemes lehet a csatlakozásokhoz vázlatot készíteni, így a visszaszerelés könnyebb lesz.

Végül távolítsuk el a hőkorlátozót is, de ügyeljünk az érzékelőkre, nehogy megsérüljenek. Így hozzáférünk a zárófedélhez, de mielőtt eltávolítanánk, gondoskodjunk egy lavorról, amibe a bojlerben maradt vizet felfogjuk – ez ugyanis a zárófedél eltávolításával távozik a bojlerből.

Távolítsuk el a bojlerből a salakanyagot, mossuk át annak belsejét, és már kész is a bojler tisztítása. Összeszereléskor ügyeljünk arra, hogy a zárófedél tökéletesen zárjon, a legminimálisabb mértékben sem szabad eresztenie!

Bojler tisztítása megrendelhető 06 20 398 7569

Hajdu villanybojlerek tisztítása

Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.