Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Bojler tisztítás, villanybojler vízkőtelenítés

Bojler tisztítás

Tudta hogy bojlerét két évente tisztítani vízkőteleniteni kell? Illetve nemcsak tisztítani hanem anód cserére is szükség van? Ha jó kezekben akarja tudni Hajdu bojlerét bízza ránk a tisztítását

Nyári Tibor bojler szerelő
Hajdu bojler tisztítása: 06-20-398-7569

                                                                

Bojler tisztítás a hatékony működésért

A villanybojlerek napi szintű karbantartást nem igényelnek, azonban a villanybojler tisztítás olyan munkafolyamat, melyet legalább 24 havonta el kell végezni annak érdekében, hogy a bojlerünk tökéletesen és megfelelő hatékonysággal működjön.

Bojler tisztítása házilag

A bojler tisztítás nem jelent mást, mint a bojler időszakos vízkőtelenítését. Ehhez általánosságban nincs szükség szakemberre, hiszen a boljer tisztítása nem kifejezetten nehéz feladat, így ha barkácsoló kedvünkben vagyunk, házilag is megoldhatjuk azt, néhány egyszerű lépésben.

Az első és legfontosabb lépés a készülék áramtalanítása, amiről soha nem szabad megfeledkeznünk! Vigyázat, az áram alatt lévő készülés tisztítása baleset- és életveszélyes! Ezt követően zárjuk el a hidegvizes csapot. Mielőtt továbbhaladnánk, ellenőrizzük, hogy a tartályba vezető csapot valóban elzártuk. Ehhez nyissuk meg a keverő csaptelep meleg oldalát. Ha a csapból nem folyik víz, jöhet a következő lépés, ami a tartály leeresztése. Hagyjuk megnyitva a melegvízcsapot és nyissuk meg a biztonsági szelepet, így a tartályban lévő víz távozik.

Figyelem, a tartályban így is marad 5-10 liternyi víz, amit csak akkor folyik ki, amikor eltávolítjuk majd a zárófedelet.

A munka neheze

A bojler tisztítás következő lépése a bojler alaplap azaz a tisztító fedél eltávolítása. Ellenőrizzük fázisceruzával, hogy tényleg áramtalanítva van-e a készülék, majd távolítsuk el a vezetékeket. Érdemes lehet a csatlakozásokhoz vázlatot készíteni, így a visszaszerelés könnyebb lesz.

Végül távolítsuk el a hőkorlátozót is, de ügyeljünk az érzékelőkre, nehogy megsérüljenek. Így hozzáférünk a zárófedélhez, de mielőtt eltávolítanánk, gondoskodjunk egy lavorról, amibe a bojlerben maradt vizet felfogjuk – ez ugyanis a zárófedél eltávolításával távozik a bojlerből.

Távolítsuk el a bojlerből a salakanyagot, mossuk át annak belsejét, és már kész is a bojler tisztítása. Összeszereléskor ügyeljünk arra, hogy a zárófedél tökéletesen zárjon, a legminimálisabb mértékben sem szabad eresztenie!

Bojler tisztítása megrendelhető 06 20 398 7569

Hajdu villanybojlerek tisztításaAz oldalon sütiket használunk. Elfogadom.