Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések bojler javítással és - vásárlással kapcsolatban

Összegyűjtöttük azokat a gyakori kérdéseket, amelyek a bojler vásárlásával, illetve javításával kapcsolatban felmerülnek a felhasználókban. A kisebb kellemetlenségeket akár magunk is orvosolhatjuk; mások esetében viszont ajánlott azonnal kihívni egy szakembert.

Mi a teendő, ha a bojler nem fűt?

Ellenőrizze, hogy a készülék áram alatt áll-e. A hibát a bojler vízkövessége is okozhatja; ebben az esetben a berendezést ki kell tisztítani. Ha éjszakai áramról működik a bojler, ellenőrizze, hogy az óra valóban működik-e. Ha a probléma a fentieket elvégezve sem szűnik meg, bízza szerelőre a dolgot.

Miért nem elég meleg a víz?

 A bojlerben tárolt meleg víz hőfoka az EU-s elvárások szerint ma már 80 helyett csak 70 fok lehet, a szabályozó tűrése pedig ±5 fok. Ha ellenőrizni szeretné a meleg víz mennyiségét, legközelebbi kiengedésnél mérje le: ha minden jól működik, a bojler névleges űrtartalmának 80-87 százalékát tudja azonos hőfokon kinyerni.

Mi a teendő, ha a bojler zajosan működik?

A fűtés alatt hallható zaj oka legtöbbször a biztonsági szelep. Ha a hanghatás a szelep lefúvatásával sem szűnik meg, ajánlott kihívni a szerelőt.

Mit tegyek, ha folyik a készülék?

 Ha a bojlerből csöpög a víz, azonnal kapcsolja ki a készüléket, és hívjon egy szakembert.

Mit csináljak, ha ráz a bojler?

A balesetek elkerülése érdekében azonnal kapcsolja ki a bojlert, és hívjon szerelőt.

Mi a különbség a Hajdu Z 120 EK és a Hajdu Aquastic 120 K készülékek között?

 A két készülék közti egyik különbség, hogy az első, 45 mm átmérőjű készülék vékonyabb és hosszabb, mint az utóbbi. Mivel a tároló szigetelése és a tartály palástja is vékonyabb, a berendezés hővesztesége nagyobb. A megszerezhető plusz tartálygarancia a Hajdu Aquastic esetében 3 év, a Hajdu Z 120 EK esetében pedig 5 év.

Mit tegyek, ha lassan folyik ki a meleg víz a bojlerből?

 A fenti probléma oka valószínűleg az, hogy a biztonsági szelep rosszul lett felszerelve. Ha a szelepet túl hosszan csavarták fel a hidegvízcsőre, a tengely beszorulhatott, ezért enged át kevesebb vizet. Vagy a nyomáscsökkentő ment tönkre.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat