Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu 80l villanybojler felszerelése

Hajdu villanybojler felszerelése

A villanybojler felszerelése

Otthonuk melegvíz-ellátottsága biztosításához sokan választják a villanybojlert, amely valóban az egyik legolcsóbb megoldás. A villanybojler bekötése előtt azonban érdemes tájékozódnia arról, mekkora a háztartás melegvízigénye, és hogy a meglévő elektromos hálózat terhelhetősége elbírja-e a választott készülék teljesítményét. Egy négytagú család számára egy 80-120 literes bojler már elég lehet. Ennek felfűtési ideje mérettől függően 2-4 óra. Amennyiben 16 A-es megszakítóval rendelkező villanyóránk van, a villanybojler felszerelésekor a készülék számára külön vezetékre van szükség. A fekvő villanybojler bekötése kizárólag helyhiány esetén javasolható, ugyanis ennél a bojlertestben lévő meleg víz hamarabb összekeveredik a hideggel, így nem lehet sokáig elhasználni.

Nem mindegy, hány vízvételi helyet szeretnénk kiszolgálni

A megfelelő típusú bojler kiválasztásánál azt is figyelembe kell vennünk, hány vízvételi helyet szeretnénk ellátni a berendezéssel. Amennyiben egyetlen vízvételi helyet – például egy kézmosót – kell kiszolgálni, elegendő egy 5-10 literes villanybojler. Több vízvételi hely ellátásához viszont már 80-120 liternyi meleg víz kell. Az olcsó olasz bojlerek jellemzően nem bírják sokáig, és nem is javíthatók. A más külföldi modellek már jobbak, azonban alkatrész-ellátottsága ezeknek sem megoldott. Így a legjobb választás egy magyar villanybojler, hiszen meghibásodás esetén a tönkrement alkatrészek cseréje egyszerűbb. A zománcozott hengerpalásttal rendelkező korszerű bojlerekre akár 7 év garancia is jár.

Legfeljebb 60 fokra állítsuk a villanybojlert

Növelhetjük a Hajdu villanybojler bojler élettartamát, ha a hőmérsékletet legfeljebb 60 fokra állítjuk, és rendszeresen gondoskodunk a készülék karbantartásáról. Az elektrokémiai korrózióvédelemre szolgáló anódrúd egy idő után elfogy, így cserélni kell, hogy a bojler ne rozsdásodjon. A berendezés vízkőtlenítése körülbelül 3 évente javasolt; ellenkező esetben ugyanis a felfűtési idő megnövekszik, ami akár évente több tízezer forintnyi többletköltséget okozhat.

Hajdu villanybojler felszerelése Budapest kerületeiben 06 20 9 420 586Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.