Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Bojler karbantartás tisztítás

Karbantartás

A Hajdu villanybojler karbantartását évente érdemes elvégezni

Azokban az esetekben, amikor bele fogunk egy építkezésbe, érdemes lehet minden esetben a tervezésre megfelelő mennyiségű időt és energiát fordítanunk. A forró vizes bojler pontos helyét már az alapok kiépítésekor meg kell határozni, hiszen ekkor kerülnek megtervezésre a vizes blokkok is. A bojlereket általában vagy a fürdőszobában, vagy pedig a mosókonyhában helyezik el, hiszen méretük miatt igen komoly helyet tudnak elfoglalni. A régebbi időkben ezek a bojlerek inkább gáz által kerültek működésre, manapság már elektromos árammal működőt is sokan alkalmaznak.

Hajdu vízmelegítő karbantartása

A most induló építkezésekben azonban már nem ritka, hogy olyan kombi kazán kerül beépítésre, amely nem csak az ingatlan fűtésére alkalmas, de a meleg víz előállítására is. Amennyiben úgy döntünk, hogy ilyen fajta kazánt vásárolunk, érdemes lehet szétnézni a piacon. Mivel igen nagy a választék, így igen sok lehetőségünk van arra, hogy kiválasszuk a számunkra leg kedvezőbb alternatívát.

A használat során, akármennyire is modern a készülékünk, a karbantartással folyamatosan foglalkoznunk kell. Mivel egy olyan készülékről beszélünk, amelyben folyamatosan víz van, így számolnunk kell azzal is, hogy egy bizonyos idő után kialakul a tartály falán egy bizonyos mennyiségű vízkő lerakódás.

Amikor ez bekövetkezik, valamilyen szintű teljesítmény romlással kell számolnunk, hiszen a készüléknek a lerakódott vízkövet is át kell melegíteni, ami többlet energiát igényel. A szakemberek általában azt szokták javasolni, hogy évente egyszer végeztessünk egy teljes körű tisztítást, hiszen így megelőzhetjük a meghibásodást, vagy a nagyobb mértékű vízkő lerakódást.

A megelőzésre érdemes minden esetben nagyobb mennyiségű figyelmet és energiát fordítani, hiszen így megelőzhetünk egy komolyabb anyagi kiadást, valamint egy esetleges készülék cserét is. Ezen felül a meleg víz tároló központi vezérlése is meghibásodhat, amelynek javításához szintén érdemes szakember segítségét kérni, hiszen az is előfordulhat, hogy egy alkatrész cseréjét kell elvégezni.

Hajdu villanybojler időszakos karbantartása 06 20 398 7569