Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569

Melegvízkészítés villamos árammal

elektromos bojlerMelegvízkészítés villamos árammal

A mindig a kívánt mennyiségben és hőfokon rendelkezésre álló meleg víz ma már alapvető szükséglet, amelyről senki sem szeretne lemondani. Ehhez gázüzemű és elektromos vízmelegítő készülékeket is beszereltethetünk.

Környezetünk védelme és a rezsin való takarékoskodás érdekében fontos, hogy gazdaságosan állítsuk elő a szükséges mennyiségű meleg vizet. A melegvízellátás szempontjából kétféle módszert különböztethetünk meg: az egyedi melegvízellátás a lakásokra, a központi pedig a társasházakra jellemző.

Az előbbihez legideálisabb egy nyomás nélküli, nyitott melegvíz bojler, egy nyomás alatti, zárt bojler vagy egy árfolyós vízmelegítő.

Az elektromos vízmelegítőhöz több csapoló tartozhat

Központi melegvízellátás esetén az egy helyen felmelegített vizet a kiépített melegvízrendszeren, nyomástűrő armatúrákon keresztül juttatjuk el az egyes fogyasztókhoz. Az állandó hálózati nyomás alatt álló elektromos vízmelegítő készülékek közvetlen módon vannak összekötve a hidegvízhálózattal. A biztonsági szelepek gondoskodnak arról, hogy az elektromos vízmelegítő belső nyomása ne haladja meg az engedélyezett üzemnyomást. Zárt rendszer esetén az elektromos vízmelegítőhöz különböző számú csapoló tartozhat. Azért, hogy az elektromos árammal történő melegvízkészítéskor elkerülhessük a csövek hőveszteségét, külön készülékeket ajánlott beépíteni a távoli fogyasztók ellátására. Központi melegvízellátáshoz zárt fali, álló vagy kombi bojlert, illetve átfolyós vagy átfolyós-tartályos vízmelegítőt ajánlott használni.

A zárt rendszerű elektromos vízmelegítők működése

A zárt rendszerű elektromos vízmelegítők nincsenek összekötve az atmoszférával, és nyomásálló belső tartályuknak köszönhetően több fogyasztóval is össze lehet kötni őket. A tárolt meleg víz hőmérséklete 35 és 85 fok között szabályozható. Az elektromos vízmelegítő készülékek 5-150 literes térfogattal rendelkeznek. A berendezések a belső tároló és a külső köpeny között található hőszigetelő rétegnek köszönhetően energiatakarékosan működnek. A vízmelegítőt a legnagyobb melegvíz fogyasztóhoz közel kell felszerelni a falra, hogy minimalizálhassuk a hőveszteséget.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat