Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Milyen bojlert válasszak

Milyen bojlert vegyünk

Milyen és mekkora elektromos bojlert vegyünk?

hajdu smart z80Bojlervásárlás előtt alaposan át kell gondolnunk, pontosan milyen és mekkora berendezésre van szükségünk, illetve meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a villamos hálózatunk alkalmas-e arra, hogy egy forróvíztárolót építsünk be.

Ajánlott a bojlernek egy külön áramkört kialakítani. Biztonsági szempontok miatt építsünk be egy áramvédő kapcsolót is a rendszerbe.

Energiatakarékos megoldásként kössük vezérelt áramra, hiszen így külön fogyasztásmérő méri majd az éjszakai áramot, amely körülbelül feleannyiba kerül, mint a nappali.

Vásároljunk zománcozott belső falú bojlert

A bojler telepítésénél nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a készüléket 2-3 évente vízkőteleníteni kell majd, így olyan helyre szereljük, ahol a szakember könnyen hozzáfér, illetve a víz leeresztését meg lehet oldani. A bojlert ajánlott a főfalra szerelni, ugyanis ez biztosabban tartja a készülék súlyát. A bojler és a mennyezet közötti előírt biztonsági távolságot mindenképp be kell tartani.

Gondoskodnunk kell arról, hogy a bojler elektromos részeibe ne kerülhessen víz. A megfelelő bojler kiválasztásánál nem dönthetünk csak az ár alapján. Meg kell vizsgálni például, hogy mely alkatrészek cseréjére lehet szükség a későbbiekben, és ezek könnyen beszerezhetők-e.

Érdemes olyan bojlert vásárolni, amelynek belső fala zománcozott, ugyanis ez hosszabb életű. Minél egyszerűbb a berendezés, annál könnyebben találunk majd szakembert a javításához.

Mekkora bojlert vegyünk?

Gondoljuk át, mennyi meleg vizet szeretnénk nap mint nap előállítani: hány tagú a család, a tagok mennyit tartózkodnak otthon, milyen gyakran használják az adott ingatlant – nem mindegy például, hogy egy társasházi lakásról vagy egy nyaralóról van szó.

Mindezeket tehát nem hagyhatjuk figyelmen kívül, amikor azon gondolkozunk, mekkora bojlert vegyünk. Egy 120 literes vagy annál nagyobb berendezés általában jól kiszolgálja egy négytagú család igényeit mindennapi használat mellett.

Hajdu villanybojler felszerelése bekötése