Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu indirekt meleg víz tároló

Tárolós vagy átfolyós vízmelegítő

A tárolós vagy az átfolyós vízmelegítő a jobb?

Akár most építkezünk, akár lakást felújítunk, el kell gondolkodnunk azon, milyen készüléket válasszunk a használati melegvíz biztosítására: átfolyós vízmelegítőt vagy inkább tárolós bojlert. Hiszen, ha nem tájékozódunk előre, és rosszul döntünk, évtizedekig „élvezhetjük” döntésünk következményeit.

Az átfolyós vízmelegítők esetében a meleg víz hőmérsékletének ingadozása 4 fok is lehet. Ez az érték évtizedekkel ezelőtt még megfelelő volt, azonban azóta a fogyasztói igények jelentősen megnövekedtek, és ma már nemcsak azt várjuk el a bojlertől, hogy biztosítsa a meleg vizet, hanem azt is, hogy az a víz épp kellemes hőfokú legyen.

Az pedig nem túl jól érzés, ha zuhanyozás közben a víz hirtelen 4 fokkal hidegebbé változik.

Ha tehát átfolyós vízmelegítőt vásárolunk, számolnunk kell azzal, hogy a stabil hőmérsékletet nem mindig biztosíthatjuk. Ezért akkor ajánlott ez a berendezés, ha nem vagyunk olyan érzékenyek a hőmérséklet-ingadozásra.

gaz vizmelegito helyett villanybojlerGáz- vagy víznyomás-ingadozás esetén a tároló tartályos bojler megfelelőbb

Szintén nem célszerű e mellett az átfolyós vízmelegítő mellett dönteni, ha azzal több melegvíz-vételi hely egyidejű ellátását szeretnénk biztosítani, illetve, ha az adott ingatlanban a gáz- vagy a víznyomás, valamint a fogyasztás időbeni ingadozása a jellemző. Ezen esetekben inkább a tartályos bojler a jó megoldás.

Az átfolyós vízmelegítőknél szintén gyakori probléma, hogy télen látszólag gyakran elromlanak, nem adnak elég meleg vizet. Ennek oka, hogy ha az átlagosnál hidegebb víz érkezik a hálózatból, vagy mi szeretünk kifejezetten forró vízben fürdeni, a hőteljesítményt az átfolyós vízmelegítő csak a vízmennyiség csökkentése mellett tudja növelni. Ha tartályos bojlert szereltetünk be, ezzel a problémával nem kell szembesülnünk.

Az átfolyós vízmelegítő teljesítménye hamar lecsökkenhet

Az átfolyós vízmelegítő további hátránya, hogy elégtelen légellátás vagy kemény víz esetén a készülék hamar elvízkövesedhet, illetve az égéstermékoldal bepiszkolódhat, így teljesítménye tovább csökken. Átlagos háztartási használatra tehát ebből a szempontból is inkább tartályos bojler ajánlott.

Cserélje le régi FÉG V4 –es átfolyós gáz vízmelegítőjét Hajdú elektromos bojlerre, amennyiben önnek is meggyűjt a baja a FŐKÉTÜSZ vagy a Katasztrófa védelem szakembereivel. Egyre több Budapesti lakás kéményéről derül ki, hogy alkalmatlan a gázüzemű régi FÉG V4 gáz vízmelegítő üzemeltetésére. Ezért előbb utóbb szükséges lesz a régi vízmelegítő cseréjére.

Bízza ránk a régi FÉG V4 átfolyós gázvízmelegítője cseréjét Budapest területén. A hét minden napján hívhat.

Hívjon minket bizalommal
Tárolós vízmelegítő bekötése: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569