Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Villanybojler hiba megszüntetés Budapest
Bojler probémák megszüntetése, elhárítása Budapest

HAJDU VILLANYBOJLEREK HIBÁINAK FELTÁRÁSA JAVÍTÁSA BUDAPEST

A villanybojlerek üzemeltetése során néha működési hiba, gond adódhat, hívjon hogy segíthessünk

Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

villanybojler hibaA villanybojler bármilyen meghibásodása nagy problémát jelenthet, főként télen. Ha a berendezés nem melegíti fel rendesen a vizet, kénytelenek vagyunk egy hideg lakásban tartózkodni, és hideg vízben fürödni.

Ezzel jelentősen veszélyeztetjük az egészségünket, főként az idősekét és a gyerekekét. Egy nem megfelelően szigetelt lakás nagyon hamar kihűl, és hiába veszünk fel még egy-két réteg ruhát, akkor is fázni fogunk.

Hideg vízzel zuhanyozni vagy hajat mosni kellemetlen és egészségtelen, a tűzhelyen melegíteni a vizet ehhez pedig kényelmetlen. Ezért, ha nem működik a bojler, probléma, rendellenesség merül fel, érdemes azonnal kihívni a szerelőt.

 Hívjon ha az alábbi problémákat rendellenességeket tapasztalja

✅ Zúg sistereg a bojler

✅ Kevés vagy nincs melegvíz

✅ Zárlatos a fűtőszál

✅ Csöpög folyik a bojler alja

✅ Ráz vagy füstöl a bojler

villanybojlerek gyakori hibáiGyakori bojler hiba, hogy a készülék nehezen fűti fel a vizet

A bojler helyes működés esetén a tartályban lévő vizet egy fűtőbetét segítségével adott hőfokra melegíti fel. A bojlerbe bemenő, hideg vizes cső rövid, a kimenő, meleg vizes cső pedig hosszú; a víztérben egészen a víz tetejéig ér.

Gyakran tapasztalható hiba, hogy a bojler nehezen fűti fel a vizet, vagy fűtés közben zúg, sistereg. Ez könnyen orvosolható, ám ha nem foglalkozunk vele, és nem hívjuk ki a szerelőt, a bojler akár teljesen tönkre is mehet.

A fenti jelenség leggyakoribb oka, hogy a bojler fűtőszála vagy belseje erősen vízköves. Így a bojler nem tudja rendesen felmelegíteni a vizet, illetve több energia szükséges ehhez (ami pedig a villanyszámlánkon látszik).

Bojler nyomás probléma

Gyakori probléma, gond és rendellenesség, hogy a melegvíz nem folyik megfelelő nyomással a csaptelepeken. A probléma forrása a nyomáscsökkentő vagy bojler biztonsági szelep meghibásodása vagy eldugulása okozza.

Ilyenkor szinte csak csorog, illetve alig jön a melegvíz a megnyitott csapon keresztül. A tönkrement nyomáscsökkentő esetén a szelep cseréje nyújt csak végleges megoldást.

A probléma elkerülése ellen használjunk szűrővel ellátott nyomáscsökkentőt szerelvényeink védelmére.

Gyakori gond probléma, hogy csöpög, folyik a bojler

A bojler csöpögés nagy gond, mert ilyenkor már nem biztos, hogy javítható lesz a Hajdu vízmelegítőnk. Amikor víz jelenik meg a tartály alján gyanakodhatunk, hogy nem lesz orvosolható a probléma.

Mivel a karbantartások kimaradása, anód cserék elmulasztása, növeli az esélyét a belső tartály korrodálására, kilyukadására. Mindez hibás működést, rendellenességet okoz az üzemeltetésben, melegvíz előállításban.

Ezért, ha el szeretnénk kerülni a nagyobb gondokat, problémákat, mindenképp tartsuk karban vízmelegítőnket 2 évente anód ellenőrzéssel, cserével egybekötve.

bojler anod ellenorzesAnód csere fontossága

A Hajdu villanybojlerek nagy előnye hogy jól karbantartható, remekül szervizelhető. A tartály kivételével minden alkatrésze cserélhető, könnyen beszerezhető. A mai napig biztosított minden szükséges elem még a régi bojlerekhez is.

Tehát nagyon fontos, hogy minél tovább megőrizzük a tartály egészségét, védjük a korrózió ellen. A tartály elsődleges védelmét zománc réteg látja el, amit folyamatosan támad az elektrokorrózió és a forróvíz. Ezért szükség van egy második védelmi vonalra, ami nem más, mint a magnézium védőanód.

Fontos megjegyezni, hogy az anód csak akkor tudja ellátni védelmi szerepét, ha a földelő vezeték rá van csatlakoztatva, és az elektromos hálózat földelése működik. Amennyiben nincs földelés, olyan mintha nem is lenne anód a bojlerben. Az anód hiány pedig a tartály kilyukadásához vezet.

A bojler vízkőtlenítése nem mindig elég

Ilyenkor ki kell tisztítani a készüléket: a vizet leereszteni róla, és eltávolítani a vízkövet a belsejéből. Ez a művelet akár házilag is elvégezhető, de ajánlottabb szerelőt hívni, hiszen ő tudja pontosan, elég-e a tisztítás, vagy valamelyik alkatrész cseréjére (zárófedél-tömítés, fűtőbetét-tömítés, anód, anódszár, zárófedél, kábelek stb.) is szükség lehet.

A szereléshez elektronikai és vízszerelői ismeretek is szükségesek, így ha nem biztos a saját tudásában, inkább hívjon szakembert, aki akár 1-1,5 óra alatt elhárítja a problémát.

Hívjon minket bátran, ha Hajdu bojlerével gond, probléma, rendellenesség merül fel. Szervíz szolgáltatásunk Pest és Buda kerületeiben egyaránt elérhetőek akár szombat vasárnap is. Számíthat ránk egész évben.

Válassza ön is a gond, és probléma mentes hiba elhárítást

Hajdu villanybojlerek hibáinak feltárása javítása Budapest 

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569