Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Villanybojler hiba

Villanybojlerek gyakori hibái, hiba elhárítás javítás Budapest

A villanybojlerek üzemeltetése során néha működési hiba adódhat

A villanybojler bármilyen meghibásodása nagy problémát jelenthet, főként télen. Ha a berendezés nem melegíti fel rendesen a vizet, kénytelenek vagyunk egy hideg lakásban tartózkodni, és hideg vízben fürödni. Ezzel jelentősen veszélyeztetjük az egészségünket, főként az idősekét és a gyerekekét. Egy nem megfelelően szigetelt lakás nagyon hamar kihűl, és hiába veszünk fel még egy-két réteg ruhát, akkor is fázni fogunk.

Hideg vízzel zuhanyozni vagy hajat mosni kellemetlen és egészségtelen, a tűzhelyen melegíteni a vizet ehhez pedig kényelmetlen. Ezért, ha nem működik a bojler, érdemes azonnal kihívni a szerelőt.

villanybojlerek gyakori hibáiGyakori hiba, hogy a bojler nehezen fűti fel a vizet

A bojler helyes működés esetén a tartályban lévő vizet egy fűtőbetét segítségével adott hőfokra melegíti fel. A bojlerbe bemenő, hideg vizes cső rövid, a kimenő, meleg vizes cső pedig hosszú; a víztérben egészen a víz tetejéig ér.

Gyakran tapasztalható hiba, hogy a bojler nehezen fűti fel a vizet, vagy fűtés közben zúg, sistereg. Ez könnyen orvosolható, ám ha nem foglalkozunk vele, és nem hívjuk ki a szerelőt, a bojler akár teljesen tönkre is mehet.

A fenti jelenség leggyakoribb oka, hogy a bojler fűtőszára vagy belseje erősen vízköves. Így a bojler nem tudja rendesen felmelegíteni a vizet, illetve több energia szükséges ehhez (ami pedig a villanyszámlánkon látszik).

A bojler vízkőtlenítése nem mindig elég

Ilyenkor ki kell tisztítani a készüléket: a vizet leereszteni róla, és eltávolítani a vízkövet a belsejéből. Ez a művelet akár házilag is elvégezhető, de ajánlottabb szerelőt hívni, hiszen ő tudja pontosan, elég-e a tisztítás, vagy valamelyik alkatrész cseréjére (zárófedél-tömítés, fűtőbetét-tömítés, anód, anódszár, zárófedél, kábelek stb.) is szükség lehet.

A szereléshez elektronikai és vízszerelői ismeretek is szükségesek, így ha nem biztos a saját tudásában, inkább hívjon szakembert, aki akár 1-1,5 óra alatt elhárítja a problémát.

Hajdu villanybojlerek hibáinak feltárása javítása Budapest 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálatAz oldalon sütiket használunk. Elfogadom.