Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Vízkő káros hatása a bojlerekre

vizkőVízkő okozta károk

Miért érdemes odafigyelni a vízkő okozta károkra?

Sokan nem veszik komolyan a villanybojler szerelő szakemberek és a vízszerelők figyelmeztetéseit, miszerint a vízkő súlyos károkat okozhat, amelyekre senki sem számít.

Sajnos ez valóban így van, hiszen a vízkő lerakódhat a bojler fűtőszálára, valamint még komoly dugulásokat is okozhat.

Arról nem is beszélve, hogy létrehozhat olyan rétegeket például a bojler belső falán, amelynek következtében a készülék nem tud megfelelően működni, valamint akár még tönkre is mehet. Ezért hosszú távon kell azt belátni hogy bármilyen olyan készülék, amely vízzel működik, vagy esetleg vizet tárol, ki van téve minden féle olyan problémának, amely akár még tönkre is teheti azt.

A vízkő ott kezd el lerakódni, ahol a legmagasabb a felületi hőmérséklet. Bojlerek esetében a fűtőszálon. Itt lerakódik, kicsapódik, ami egy idő után a magas hőmérséklet hatására elkezd töredezni és lepereg a bojler aljára. Itt felhalmozódik, ami egy-két év után már teljesen beborítja a fűtőszál környezetét, ezáltal jelentősen csökkentve a bojler hatásfokát.

Sok esetben szétégeti a bojler csatlakozóit és a bojler elektronikákat összekötő vezetékeket, méghozzá a vízkő által okozott megnövekedett felfűtési idő miatt. A túlmelegedés és olvadás miatt a bojler tömítettsége megszűnik, majd söpögni kezd. Ez pedig már tönkre teheti a bojler elektronikáját, és zárlatot okozhat.

Vízköves Hajdu villanybojler fűtőszál, fűtőbetétVízköves villanybojler fűtőszál

Tehát ha úgy alakul például, hogy azt tapasztaljuk, hogy valamiféle teljesítmény csökkenés következik be a készülék működésében, akkor érdemes a jelekre folyamatosan figyelni.

Ha időben jelezzük a problémát a szerelőnek, akkor egy sokkal nagyobb költségtől óvhatjuk meg magunkat, arról már nem is beszélve, hogy még a készülék megjavítására is sokkal nagyobb a valószínűség.

Egy kis odafigyeléssel és rátermettséggel igen sok idegeskedéstől megvédhetjük magunkat, valamint még attól is, hogy pár éven belül kellene akár több alkalommal is új készülékeket vásárolni. Arról nem is beszélve, hogy például vízmelegítő nélkül nem nagyon lehet élni, hiszen a nyári meleg napokon is szükség lehet a folyamatos meleg víz ellátásra.

A vízvezeték szerelő szakemberek tanácsát érdemes már a felszerelés és a kiépítés során is folyamatosan kikérni, hiszen a felkészült szakértelemmel sokszor megspórolhatjuk nem csak hogy időt és költséget spórolhatunk meg, hanem rengeteg ideges órát és kellemetlenséget spórolhatunk meg, arról már nem is beszélve, hogy sokkal kényelmesebben is élhetünk nap, mint nap.

Egy jó minőségű vízmelegítő igen sokba is kerülhet, arról már nem is beszélve, hogy általában az emberek hosszú távra vásárolnak ilyen készülékeket, tehát általában nem mindig a legolcsóbb készülék a legjobb választás. A garancia idő is fontos, hiszen bármikor bekerülhet a rendszerbe egy hibás készülék.

Vízkő eltávolítása a villanybojler tartályából és a bojler fűtőbetétjéről 06 20 9 420 586

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat