Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Vízmelegítő karbantartása bojler tisztítás

Vízmelegítő karbantartása

Miért érdemes oda figyelni a villanybojlerünk karbantartására?

Miért olyan fontos, hogy folyamatos ellenőrzés alatt tartsuk a vízmelegítő készülékünket? Ehhez és hasonló kérdésekhez várjuk általában a választ a boyler szerelő szakemberektől, amelyekkel nagyon könnyen gondtalanná tehetjük a minden napjainkat. A vízmelegítők általában komoly veszélynek vannak kitéve.

Ennek oka általában az, hogy a tartályban folyamatosan friss víz van. Mivel Magyarországon igen kemény a víz, így az elvízkőtelenedés is igen nagy számban okozhat problémákat a különféle berendezésekben, melyek működéséhez víz szükséges. Tehát ha úgy döntünk, hogy hosszú távon szeretnénk használni a meleg víz gyártó készülékünket, érdemes minimum évente egyszer egy teljes körű átnézést elvégezni, amennyiben szükséges, akkor pedig egy tisztítást elvégezni. Ahhoz, hogy ezt végbe vihessük, általában szakember segítségét kell kérnünk, hiszen a bojlert teljes egészében le kell engedni, és szét kell szerelni annak érdekében, hogy tökéletes munkát végezhessünk.

Miért fontos a vízmelegítő vízkőtelenítése?

A vízkő sajnos minden esetben első körben a vízmelegítő fűtőszálát támadja meg. Lerakódik a fűtőszálakon, ezzel arra kényszerítve a rendszert, hogy minél nagyobb hőfokkal működjön.

Ez azt eredményezi, hogy a bojler egyre nagyobb energiát vesz fel, ennek ellenére viszont a hatásfoka egyre alacsonyabb. Nagyobb és súlyosabb is lehet a probléma azokban az esetekben, amikor már nem csak a fűtőszálra rakódott le a vízkő, hanem a bojler falára is.

Ilyen esetekben a tisztítás akár órákon át is eltarthat. Arról már nem is beszélve, hogy a műveletet nagyon óvatosan és körültekintően kell elvégezni, hogy a későbbiekben magának a készüléknek ne essen bántódása. Ha úgy döntünk tehát, hogy szeretnénk orvosolni a teljesítmény csökkenés problémáját, minden esetben szakembert hívjunk segítségül.

Azokban az esetekben, amikor már a probléma túl nagy, érdemes átgondolni azt is, hogy mennyire éri meg a régi készülékre költeni. Sok esetben sajnos az a megoldás, hogy egy teljesen újat vásárolunk. Ezért nagyon fontos, hogy a használat során mindig figyeljünk oda a készülékre, hogy ne kelljen ilyen kényszer megoldásokat alkalmazni.

Hajdu vízmelegítő időszakos felülvizsgálata, vízkőtelenítése Budapest +36 20 398 7569

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.