Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Vízmelegítő kiválasztása, vásárlás, felszerelés

Vízmelegítő kiválasztása

Hogyan válasszuk ki vízmelegítő bojlerünket

Hajdu kisbojler FT 10 vizmelegitoAz, hogy melyik ingatlanba milyen vízmelegítő rendszert szerelünk be, érdemes minden esetben körbe kérdezősködni.

Általában a bojler szerelésben jártas szakemberektől érdemes tanácsot kérni, hiszen ők tudják pontosan megmondani, hogy mit kell tennünk azért, hogy folyamatosan tudjuk használni a készülékeket anélkül, hogy bármi féle problémánk lenne.

Ugyanis egy olyan rendszer, amely rosszul van kiépítve, sokszor okozhat folyamatos kellemetlenségeket használóik számára.

Azért tehát, hogy szeressük használni a vízmelegítőt, a kiépítés során érdemes minden lehetséges elővigyázatos lépést megtennünk. Első körben, pontosan mérjük fel az igényeket, hiszen csakis ennek az információknak a tükrében tudunk pontos méréseket és tervezési műveleteket végezni.

Ezt követően érdemes a piacon körbe néznünk, hogy pontosan mi a kínálat, a saját igényeinkhez milyen fajta készüléket érdemes vásárolni, melyek azok, amelyek közül lehet választani. Amennyiben bizonytalanok vagyunk a vásárlást illetően, érdemes ismételten kikérni egy szakember tanácsát.

A vízmelegítő helyének kiválasztása

Amint megvásároltuk a megfelelő készüléket, nagyon fontos szempont, hogy hová kerül beépítésre. Új épület ill. felújítás alkalmával szabadabban kiválaszthatjuk a villanybojler helyét, meglévő vízvezeték hálózat esetén célszerű a meglévő hideg meleg víz kiállás közelében elhelyezni. Amennyiben nem nagyon tudunk neki máshol helyet biztosítani, érdemes lehet a fürdőszobába elhelyezni.

Sajnos nem túl szép látvány egy hatalmas tartály a fürdőszobában, de ha nincs más lehetőség, akkor csakis ez lehet a megoldás. Már csak azért is mert célszerű minél közelebb felszerelni a csapoló egységekhez, hogy minél kevesebb legyen a meleg víz veszteség.

Ugyanis amikor ritkábban használjuk a meleg vizet, a vízcsövekben lehűl, és amikor újra szükségünk van meleg vízre azt előbb ki kell folyatnunk, amivel növeljük a víz – csatorna számlánkat.

hofokszabalyzo gombVízmelegítőnk helyes hőfok beállítása

Minden esetben figyelembe kell vennünk a napi meleg víz szükségletet, használatot. Ezek alapján tudjuk ugyanis beállítani a készülék működésének mértékét. Amennyiben kisebb mennyiségű meleg vizet fogyasztunk, érdemes picit alacsonyabb fokozaton működtetni, hiszen így megspórolhatunk némi nemű energiát.

De óvatosan kell evvel bánni mivel a langyos vízben elszaporodhatnak egészségre káros baktériumok. Ezért semmiféle képen nem érdemes 48-50 fok alá állítani a villanybojler hőfokát. Persze ezt az értéket ráérünk használat közben is állítgatni, hiszen folyamatosan változhat. Arról már nem is beszélve, hogy nem is biztos, hogy tisztában vagyunk vele, még az elején.

Abban az esetben amikor rosszul választottuk ki a bojler űrtartalmát, növelhetjük a meleg víz hőfokát így a használat során a hideg vízzel keverve növelhetjük a meleg víz mennyiségét. De ne vigyük túlzásba és vigyázzunk a forrázás veszélyére. Ezeken felül pedig nagyon fontos még az új készülékek esetében is a rendszeres karbantartás, hiszen a vízkő igen gyorsan tud rongálni egyes esetekben, valamint nem kívánt károkat is okozhat, ami igen sokba is kerülhet hosszú távon.

 

Vízmelegítő elhelyezése, bekötése, vízkőtelenítése Budapest 06 20 9 420 586

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569