06-20-398-7569

Hajdú bojler meghibásodás esetén hívjon a hét bármely napján reggel nyolc és este nyolc között! Szolgáltatási terület: BUDAPEST

Villanybojlerek meghibásodása és javítása

Hajdu villanybojler javítás árak

Minden villanybojler javítást a bojler karbantartásával kell kezdeni.

Ami a következő lépéseket tartalmazza:

- Villanybojlerben lerakódott vízkő eltávolítása

- Régi elhasználódott fűtőszál és anód cseréje

- A víztérrel érintkező összes tömítés cseréje

Amennyiben ezt nem tesszük meg, a javítás csak rövid időre szól, hamarosan újra előjön a probléma.

Sok megrendelőnk panaszkodik, amikor már jártak előttünk más bojler szerelők, hogy a szaki nem szedte szét nem vizsgálta meg a bojler vízterét, bütykölt valamit az elektronikával, felvette a pénzt, távozott de sajnos pár nap múlva megint leállt a villanybojler. Amikor próbálta újra hívni már elérhetetlen volt, se melegvíz, se pénz. Ügye Ön nem akar így járni. 

Mi minden villanybojler javítást, a vízkő eltávolításával, fűtőszál és anód cseréjével kezdünk. Az általunk végzett bojler javítások 90 % ennél többre nincs is szükség.

Hajdu 50 - 80 - 120 literes villanybojler javítás felújítás díja: 21.000.-Ft

Hajdu 150 - 200 literes villanybojler javítás felújítás díja: 23.000.-Ft

Egyéb hibás alkatrészek cseréje esetén csak az alkatrészek árat számoljuk fel!

  • Bojler biztonsági szelep cseréje MMG - Alkatrész ár: 4.500.-Ft
  • Nyomáscsökkentő szelep cseréje - Alkatrész ár: 4.500.-Ft
  • Inox bordás bekötőcső cseréje 2db -  Alkatrész ár: 6.000.-Ft
  • Hőfokszabályzó vagy hőkorlátozó cseréje/ db - Alkatrész ár: 4.500.-Ft
  • Belső villany vezeték cseréje - Alkatrész ár: 600.-Ft
  • Alaplap cseréje - Alkatrész ár: 4.500.-Ft
  • Sarokszelep cseréje - Alkatrész ár: 3.000.-Ft
  • Horganyzott vagy réz idom cseréje/db - Alkatrész ár: 750.-Ft
  • Meleg víz merülőcső csere, alaplap szétszedése víz leeresztése nélkül - Alkatrész ár: 4.500.-Ft

A továbbiakban összefoglaljuk a leggyakoribb jelentkező hibákat:

 

Meleg víz oldali merülőcső csere:

Villanybojlerünk tartályában a melegítés hatására rétegződik a bojler vize, a meleg víz a tartály felső részében gyűlik össze. A melegvíz oldali merülőcső fel van vezetve a vízmelegítő tartály tetejéig, és onnan vételezi a meleg vizet. Gyakori probléma, hogy a merülőcső korrodál, összeesik, vagy megreped. Ennek hatására amikor kinyitjuk és használjuk a meleg vizet, nem a tartály felső részéből fog kifolyni a meleg víz, hanem a tartály hidegebb rétegeiből. Ezért úgy tűnhet, mintha nem lenne elég a melegvíz. Tehát ha úgy tapasztalod hogy túl hamar elfogy a meleg víz, valószínűleg a villanybojler merülő csöve sérült.

Bojler melegvíz oldali merülőcsövének cseréje

Bojler nyomáscsökkentő:

Nyomáscsökkentő használatára általában a budai kerületekben van szükség. A nyomáscsökkentő az idő múlásával elhasználódik. Elgyengül a nyomáscsökkentő feszítő rugója, ezért megnő a hideg víz nyomása. A villanybojler tartály felfűtése során megnő a víz térfogata, és emelkedik a tartályban lévő víz nyomása. Nyomás növekedés hatására jó esetben nyit a bojler biztonsági szelep és kifolyik a felesleges víz, így csökken a tartályra és szerelvényekre ható nyomás. Abban az esetben ha a biztonsági szeleped folyamatosan engedi a vizet, valószínűleg a nyomáscsökkentő ment tönkre.

Bojler nyomáscsökkentő cseréje

Bojler biztonsági szelep:

Villanybojlerünk biztonsági szelepe a megnövekedett nyomás elvezetésére, leürítésére szolgál. Ha lehet minden esetben használjunk leeresztő szeleppel ellátott biztonsági szelepet, mely alkalmas a szerviz alkalmával a villanybojler leeresztésére is. Gyakori hiba a biztonsági szelep meghibásodása is, mely elvízkövesedés, és a szelep rugójának gyengülése miatt folyamatosan csöpög és átfolyik.

Jóminőségű bojler biztonsági szelep beszerelése

Bojler fűtőszál csere:

Villanybojlerek fűtőszála is nagy igénybevételnek van kitéve. A víz fűtése során a nagy hőmérséklet különbség miatt vízkőképződésnek van kitéve a fűtőszál felülete. Gyakran találkozunk a bojler vízkőtelenítés és javítás során a fűtőszál külső burkolatának sérülésével, repedésével. A vízkőmentesítés és bojler javítás  alkalmával minden esetben kicseréljük a fűtőszálat a meghibásodás megelőzése érdekében.

Fűtőszál cseréje Hajdu bojlerben

Magnézium védő anód csere:

Ha azt akarjuk, hogy bojlerunk belső zománctartálya ne korrodáljon, és ne lyukadjon ki, másfél-két évente felül kell vizsgáltatni, igény esetén cserélni kell a védő anódot bojlerünkben. A csere elmaradása esetén a bojler tartályának idő előtti meghibásodására, kilyukadására kerül sor.

Hajdu bojlerek védő anód cseréje

Alaplap és fűtőszál tömítés csere:

Az alaplap és fűtőszál tömítések abban az esetben mennek tönkre, amikor a vízkőképződés olyan mértékű, hogy a fűtőszálat és környékét teljesen ellepi a vízkő, a hőkorlátozó a vízkő miatt rosszul érzékeli a víz hőmérsékletét, így a bojlerben túlmelegszik a víz. A forróság hatására szétégnek, megégnek, elgyengülnek a tömítések, előbb - utóbb csöpögéshez vezetnek. Az alaplap eltávolítása után minden esetben cseréljük ki a víztérben lévő tömítéseket a csöpögések elkerülése végett.

Alaplap tőmítés cseréje

Bojler vízoldali fix és flexibilis bekötőcsöveinek cseréje

Az általunk végzett Hajdu villanybojler javítás és karbantartások és a vízmelegítő cseréknél opcionálisan javasolni szoktuk a régi és elavult bekötőcsövek cseréjét. Mai napig találkozunk még fix bekötésű bojlerekkel, melyet régen alkalmas technológia és anyag nélkül, jobb híján horganyzott vízvezetékcsővel, sokszor bontható csatlakozás nélkül, fixen kötöttek rá a vízhálózatra. Ez megnehezíti a biztonsági szerelvények (nyomáscsökkentő, bojler biztonsági szelep) cseréjét. A kilencvenes években terjedtek el a belül gumitömlős, kívül fém szövet hálóval ellátott bekötőcsövek, melyek már flexibilisnek és korszerűnek számítottak, de a mai napig nagyon sok vízkár okozói. Sokszor okoz problémát, hogy ezeknek a csöveknek belső átmérője szűkebb keresztmetszetű, és nem biztosít kellő átfolyást. A régen felszerelt flexibilis bekötőcsövek az idő múlásával elöregedhetnek és szétrepedhetnek, mivel extrém hőingadozásnak vannak kitéve. A másik nagy hátránya, hogy ha már régi a bekötőcső, visszaszereléskor már  nem lehet újra tömíteni. Napjainkban hódit a rozsdamentes (azaz inox) bordás bekötőcső, ami megfelelő rugalmasságot, tartós és biztonságos kötést tesz lehetővé. Másik nagy előnye , hogy a helyszínen a megfelelő méretre gyártható, ezáltal nem utolsósorban esztétikusabb kivitelt és szerelést tesz lehetővé. Ezért mindenképp javasoljuk a villanybojler bekötőcsövének cseréjét.

Inox bekötőcsövek helyszínen méretre gyártva

 

Bojler bekötése Budapest 1.-ker. Bojler javítás Bp. 2.kerület Elektromos vízmelegítő - villanybojler szerelés Budán 3. kerületében. Anód csere - Villanybojler javítás Pesten a 4. kerületben. Fűtőszál csere, - villanybojler szerelés Belváros 5. kerületében. Magnézium anód cseréje Pest 6.-ik ker. Hőkorlátozó csere - Villanybojler javítás 7.-kerületében. Biztonsági szelep cseréje - bojler vízkőtelenités Budapest 8.-ker. Hőkorlátozó csere - villanybojler szerelés Dél-Pest 9. Magnézium anód cseréje - bojler hibák feltárása Köbánya 10.-kerületében. Fűtőszál csere, - Villanybojler javítás Lágymányos 11.-ker. Magnézium anód cseréje - bojler vízkőtelenités Buda 12. Elektromos meleg víz tároló - villanybojler szerelés Angyalföld 13. Hőkorlátozó csere - bojler hibák feltárása Zugló 14.k. Elektromos boyler - villanybojler cseréje Bp.15. Elektromos boyler - bojler vízkőtelenités Bp. 16. Fűtőszál csere, - Hajdu bojler szerviz Budapest 17. Forróvíz tároló - villanybojler szerelés Délpest Lőrinc 18.- ker. Vízmelegítő javítás - bojler vízkőtelenités Kispest 19. Forróvíz tároló - bojler vízkőtelenités Pesterzsébet 20.kerület. Hajdu bojler szerviz Csepel 21. Meleg víz tároló Budafok 22.-kerületében. Anód csere Soroksár 23. Budapest.

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!

bojler javítás, villanybojler javítás, Hajdú villanybojler javítás