Hajdú villanybojler vízkőtelenítés, karbantartás Budapest

Zúg? Sistereg? Bojlere hangot ad?

Megnőtt emelkedik a villanyszámla?

Itt az ideje villanybojlere karbantartásának, vízkőtelenítésének

Hajdu bojler vízkőtelenítés Budapest
villanybojler vízkőtelenítés Budapest: 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

 

Villanybojler karbantartása, vízkőtelenítése Budapest

A Hajdu villanybojlereket garancia idő alatt 2 évente, garancia idő lejárta után legalább 2 – 3 évente karbantartani, vízkőteleníteni kell anód ellenőrzéssel illetve anód cserével együtt.

Mi történik a villanybojler belsejében, miért van szükség a vízkőtelenítésre, anód cserére

Villanybojlerünkben lévő hidegvizet egy elektromos fűtőszál, fűtőbetét segítségével melegíti fel meleg vízzé a forró víztároló berendezésünk.

Melegítés hatására a vízben oldott állapot lévő meszes anyagok, a hő hatására megszilárdulnak és elkezdenek a fűszál felületén lerakódni.

villanybojler vizkőtelenites Budapest Ahogy nő a lerakódás a fűtőszál felületén, egy idő után a vízkő felülete repedezni kezd és lehull a fűtőszál felületéről. A vízkő darabkák elkezdenek összegyűlni és felhalmozódni a bojler aljában.

Ahogy múlnak a hónapok egyre csak halmozódik a vízkő a fűtőszál környezetében, míg nem idővel teljesen beborítja, és akár el is szigeteli a víztől a fűtőszálat.

Amikor ez bekövetkezik már sistergő zúgó hangot hallat bojlerünk a felfűtéskor.

Ilyenkor mivel a fűtőszál csak közvetve tudja átadni a hőt a víznek, meg nő kitolódik a bojler felfűtési ideje, ami plusz energiába kerül, és magasabb villanyszámlát eredményez.

 A magasabb villanyszámlán kívül okozhat valamilyen gondot a lerakódott vízkő?

A válasz sajnos igen.
Ugyanis mivel ilyenkor már nem tudja átvenni közvetve a fűtőszál által leadott hőt a bojlerben lévő víz, elkezd túlmelegedni a fűtőszál környezete. A fűtőszál tömítése gyakran a hő hatására elöregedik, megkeményedik, és elveszti vízzáró képességét, aminek hiányában csöpögés is kialakulhat.

Gyakori hiba, ha a fűtőszál tömítése elveszti vízzáró képességét, hogy a csöpögő víz a bojler elektronikába jut ami zárlatot okozhat és használhatatlanná teszi az elektronikát is.

Amennyiben megússza a fűtőszáltömítés, és nem alakul ki csöpögés, még mindig ott van a hőkorlátozó, ami a túlhevült villanybojler záró fedelében lévő, merülő csőben elhelyezett kapilláris hő érzékelőn keresztül 110 celsius fokot érzékelve kiold és megszakítja a fűtőszál áram ellátását.

A hő kioldó elektronika "reset" azaz újra indító gombbal van ellátva, amivel újra el lehet indítani a bojlerünket miután le csökkent a tartályban lévő víz hőmérséklete.

FONTOS: A túlhevült hőkorlátozót csak a bojler vízkőtelenítése után indítsuk újra, ellenkező esetben újra és újra le fogja állítani a villanybojlerben lévő víz melegítését.

Hívjon minket bizalommal, vagy kérjen visszahívást Hajdú villanybojler karbantartással vízkőtelenítésével kapcsolatban.

Budapest összes kerületében állunk szolgálatára

Milyen gyakran kell vízkőteleníteni a bojlert

 

Hajdu bojler vízkőtelenítés Budapest
villanybojler vízkőtelenítés Budapest: 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

Előre is köszönjük hívását

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!